Dokümanlar
İletişim
Haberler
Haberler

600 Türk Firması Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Bölgesini yatırım üssü yaptı . Çetin Cıvata da bu öncü Türk firmaları arasında yerini aldı.



600 Türk firması Kuzey Ren’i 'yatırım üssü' yaptı

Kuzey Ren Vestfalya, Türk yatırımcıların Avrupa’daki üssü haline geldi. Türkler bölgede 600 firma kurdu. NRW INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Adem Akkaya, “İşini Avrupa'ya taşımak isteyenlere yardım ediyoruz” dedi.

Kuzey Ren Vestfalya’da yatırım yapan Türk firmalarının yakalayabileceği fırsatlar İstanbul’da ele alındı. 19'uncusu düzenlenen 'DÜNYA Gazetesi Türk Dış Yatırımlar' paneli “Kuzey Ren Vestfalya’da Yatırım ve Almanya’da Şirketleşen Türk Firmalarının Yakalayabilecekleri Fırsatlar” başlığında ve 'Patronlar Buluşması' temasıyla Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirildi. Toplantıda, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) bölgesinde yatırım yapan Elektra Elektronik, Orjin Grup, Zen Pırlanta, Asaş Alüminyum, Metaxdoor, Elkon Beton, Çetin Civata ve Nedex Grup yöneticileri, bölgenin sunduğu avantajları anlattı. NRW INVEST ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) desteklediği panelin moderatörlüğünü DÜNYA Gazetesi Tepe Yöneticisi Hakan Güldağ yaptı. Bölgedeki Türk yatırımcı sayısı 600’e ulaşırken, firmalar NRW’yi Avrupa’ya açılan önemli bir kapı olarak görüyor.

 

MUSTAFA TECDELİOĞLU / ÇETİN CIVATA YÖNETİM KURULU BAŞKANI
TÜRKİYE'DEKİ ALIŞKANLIKLARLA ORADA TİCARET YAPILMAZ

● Kuzey Ren Vestalya’nın sektörleri için oldukça büyük önem taşıdığını dile getiren Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Mustafa Tecdelioğlu, “Almanya çok önemli bir pazar, Almanya'da kalite büyük bir önem taşıyor. Firmaların sürekliliği de Almanlar için büyük bir önem taşıyor. Türkiye'deki alışkanlıklarla orada ticaret yapılmaz. Bizim markamız Almanya'da biliniyor. Orada olmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Yasal Uyarılar
Telif Hakkı © Çetin Civata A.Ş. Tüm hakları saklıdır.
+90 (212) 778 1100

Muratbey Merkez Mah. Fabrikalar cad. No:17 34545 Çatalca/İstanbul


Telif Hakkı © Çetin Civata A.Ş. Tüm hakları saklıdır.